2 Mayıs 2018 Çarşamba

Yaşar Topluluğu Sürdürülebilirlikte de Öncü

Yaşar Sürdürülebilirlik Günü 2018’de dünyanın dünü, bugünü ve geleceği konuşuldu
Feyhan Yaşar; Sürdürülebilirlik ile güçlenen inovasyon, tüm dünyada rekabetçilikte en önemli unsur haline geldi. Sürdürülebilirlik hem bireysel hem de kurumsal olarak önemle ve öncelikle ele alınmalı

2007 yılında BM Küresel İlkeler Sözleşmesi(Global Compact)’nin gönüllü imzacılarından olan ve o tarihten bu yana sürdürülebilirlik yolculuğunu ve hedeflerini her yıl yayınladığı sürdürülebilirlik raporları ile toplumla paylaşan Yaşar Topluluğu, İzmir’de sürdürülebilirliğin öncüsü olarak “Yaşar Sürdürülebilirlik Günü” düzenledi. İki konuşmacı ve iki panelin yapıldığı Yaşar Sürdürülebilirlik Günü’nün sonunda Yaşar Sürdürülebilirlik Yarışması 2017’nin ödül töreni de gerçekleşti. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar, sürdürülebilirlik konusunun önemine vurgu yaptığı ‘’Yaşar Sürdürülebilirlik Günü’’ konuşmasında “Sürdürülebilirlik ile güçlenen inovasyon, tüm dünyada rekabetçilikte en önemli unsur haline geldi. Sürdürülebilirlik hem bireysel hem de kurumsal olarak önemle ve öncelikle ele alınmalı. Bu yıl ilk kez düzenlenen Yaşar Sürdürülebilirlik Günü ile Yaşar Topluluğu sürdürülebilirlik anlayışını yaygınlaştırmak amacındayız. Yaşar Sürdürülebilirlik Yarışması 2017 ödüllerini de takdim edeceğiz. Tüm ekipleri kutluyorum. Her geçen yıl projelerin artmasını diliyorum” diye konuştu.

Yaşar Sürdürülebilirlik Günü’nde konuşmacılardan SuCSR Araştırma ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Ali Gizer konuşmasında, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, hedeflere ulaşmak için dünya ve Türkiye’deki uygulamaları anlattı. Etkinliğin ikinci konuşmacısı olan, Nielsen Türkiye Gıda Sanayii Lideri Elçin Deryal ise genel tüketim alışkanlıkları, sürdürülebilir tüketim alışkanlıkları, bireysel sürdürülebilirliğin tüketim alışkanlıklarına yansımasına ilişkin bir sunum yaptı.Yaşar Sürdürülebilirlik Günü sonunda, 2017 yılında gerçekleşen Yaşar Sürdürülebilirlik Yarışması’nın ödülleri açıklandı.

2005 yılından bu yana düzenlenen, 2016 yılıyla birlikte kapsamı genişletilip sürdürülebilirliğin alt başlıkları olan ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarında değerlendirme yapılan ve ‘’Yaşar Sürdürülebilirlik Yarışması’’’na Yaşar Topluluğ’nun on şirketinden 33 proje başvurdu. Takım çalışmasının önemini vurgulamak amacıyla bireysel başvuruların kabul edilmediği, ekip halinde başvurulması şartı aranan yarışmaya Yaşar Topluluğu’nun 235 çalışanı ekip halinde başvuruda bulundu. 

Çevresel, ekonomik ve sosyal kategorileri altında üçer ödülün verildiği yarışmada projeler ve ödül alan şirketler şöyle sıralandı:

Çevresel Sürdürülebilirlik Kategorisi
1. Su Bazlı Yol Çizgi Boyası Projesi – Dyo Boya Fabrikaları
2. Arıtma Tesisi Katyonik Polielektrolit Tüketimi Optimizasyonu Projesi - Pınar Süt
3. Az Ambalaj Az Atık Projesi – Pınar Et

Ekonomik Sürdürülebilirlik Kategorisi
1. Renklendirme Makinelerine Uzaktan Erişim ile Veri Transferi ve Performans Takip Projesi  – Dyo Boya Fabrikaları  |  Yaşar Bilgi İşlem(YABİM)
2. Kido Maliyet İyileştirme Projesi - Pınar Süt
3. Hindi But Optimizasyonu Projesi – Pınar Et

Sosyal Sürdürülebilirlik Kategorisi
1. Yarınlar için Değer  – Dyo Boya Fabrikaları 
2. Eğlenerek Hareket Edelim, Sağlıklı Beslenelim - Pınar Enstitüsü  |  Pınar Süt
3. Sürdürülebilir Dolap Takip Projesi – Yaşar Birleşik Pazarlama(YBP) | Yaşar Bilgi İşlem(YABİM)


Etkinlik kapsamında düzenlenen iki panelde ise “Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim” ve “Sürdürülebilir Girişimcilik” konuşuldu. 

Dünya kaynaklarının azalmasına dikkat çekilen, özellikle su ve iklim değişikliğinin dünyanın gelecekteki en büyük sorunu olduğunun altının çizildiği Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim başlıklı panelin oturum başkanlığını TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi metin Akman yaparken, Yaşar Holding Kurumsal ilişkiler Koordinatörü Dilek Emil, Türkiye’nin ilk yeşil iş ve yaşam dergisi EKO IQ’nun Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru ve Temel İhtiyaç Derneği(TİDER)’nin kurucu başkanı Serhan Süzer konuşmacı olarak katıldı. 

Oturum başkanlığını Yaşar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Gökoğlu’nun yaptığı, girişimciliğin sürdürülebilirliği, sanayi kuruluşlarının, kurumların, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin girişimcilik konusunda yaptığı çalışma ve desteklerin anlatıldığı “Sürdürülebilir Girişimcilik” başlıklı panele Ernst&Young CSE İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri Zeynep Okuyan, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr.Emrah Tomur ve SuCSR Araştırma ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Ali Gizer konuşmacı olarak katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder