5 Temmuz 2017 Çarşamba

ICCA Akdeniz Bölge Başkanlığı’na Hicran Özbük seçildi

ICVB-İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu Genel Müdürü Hicran Özbük, ICCA-Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği’nin, Mediterranean Chapter-Akdeniz Bölge Başkanı seçildi. Özbük, iki yıl boyunca sürdüreceği Başkanlık görevini 30 Haziran itibariyle devralmış bulunuyor. 

1963 yılında Hollanda’da kurulmuş olan ICCA; 90 ülkeden 1.093 üye ile dünya kongre ve toplantı sektörünün önde gelen çatı kuruluşudur. Üyeleri arasında, şehir tanıtım ve pazarlama ofisleri, kongre ve toplantı düzenleyen uluslararası acenteler ve ağırlama hizmetleri sağlayan diğer şirketler bulunmaktadır. ICCA; veri tabanındaki kongre ve toplantı sayılarına göre her yıl şehirlerin ve ülkelerin dünya sıralamasındaki yerlerini açıklamaktadır.  ICCA, üyeleri arasında işbirliği ve iletişimi artırmak ve merkez ofis faaliyetlerine destek vermek üzere “Chapter” Bölge oluşumları gerçekleştirmiştir. ICCA-Akdeniz Bölgesi, 14 ülkeden, 116 üyeyi kapsamaktadır. Türkiye’nin yanı sıra ICCA Akdeniz Bölge üyeleri arasında; Fransa, İtalya, Yunanistan, Hırvatistan, Azerbaycan, İsrail, Sırbistan gibi ülkeler bulunmaktadır. 

Özbük, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede; “ICCA’nın en fazla üyesi bulunan Akdeniz Bölgesi’nin Başkanlığını devralmış olduğum için heyecanlıyım. Akdeniz Bölgesi üyeleri olarak birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Bu sayede hem bölgemizin, hem de ülkemiz ve şehrimizin mevcut kongre ve toplantı olanaklarını dünyaya daha rahat anlatabilmek adına çalışmalarımızı sürdürüyor olacağız” dedi. Görevini, Yunanistan’dan Valentini Amarantidou’dan devralan Hicran Özbük’e, iki yıl boyunca Başkan Yardımcısı olarak yine Yunanistan’dan Eliza Tsolakou destek verecek.İstanbul Shopping Fest genel müdürlük görevini de yürüten Özbük; aynı zamanda MPI Turkey Yönetim Kurulu üyesidir.      






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder