25 Mayıs 2014 Pazar

Yaz tatili öncesi kilo vermek isteyenlere Gilaburu tavsiyesi



Gilaburu çayı ile zayıflama, Gilaburu çayının faydaları, Gilaburu nelere iyi gelir?
Uzun yaz tatilinde deniz keyfi, havuz sefası sürmek isteyenler, kilolarınızı hala dert ediyorsanız Gilaburu çayı tam size göre. Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aksoy, Gilaburu Çayı ile yaz tatili öncesi ve tatil süresince kilo vermenin mümkün olduğunu söylüyor. İç Anadolu bölgesinde yetişen Gilaburu kabuklarının kaynatılarak tüketilmesinin bir çok rahatsızlığa iyi geleceğini söyleyen Doç. Dr. Ahmet Aksoy bu bitkinin tam bir böbrek dostu olduğuna dikkat çekiyor.

ANTİOKSİDANLARI HIZLA VÜCUTTAN ATIYOR    
Tam bir böbrek dostu olan Gilaburu meyvesi içeriğindeki asitler nedeniyle anti kanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir. Antioksidanlar, vücutta serbest radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok olumsuz etkiyi durdurmakta. Bu özelliği nedeniyle gilaburu çayı, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

GİLABURU ÇAYININ YARARLARI
İdrar söktürür.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yaşlanmanın etkilerini geciktirir.
Kabızlığı giderir.
Kas gerilimini azaltır ve spazmları engeller.
Adet zorluğu ve düzensizliğine karşı çok etkilidir.
İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı faydalıdır.
İdrar kanalındaki iltihaplanmaları temizler.
Gece ve gündüz sık tuvalete çıkmayı azaltır.
Böbrek tembelliğine ve bazı cins böbrek kistlerine de iyi gelmektedir.
Sakinleştirici etkileri ile spazmları çözer ve uykusuzluğa iyi gelir.
Spesifik olarak Kramp, yumurtalık ve rahim kası rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
Böbreklerin çalışmasını arttırır ve böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur.

KANSERİ ÖNLEYEN C VİTAMİNİ DEPOSU
Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur. Yaklaşık olarak portakaldan 10 kat daha fazla C vitamini içerir. Bütün bunların yanısıra uzun araştırmalar sonucunda saptanmış olan içerisindeki “Pektin” diğer bütün meyvelere oranla daha fazla görülmüştür. Pektin; deoksikan olarak sindirim sistemini düzenleyici, yararlı bakterileri besleyiciliği sayesinde hazmı kolaylaştırıcı özelliği ve bağışıklık sistemini canlandırıcı, ülseri önleyici özellikleri vardır.

GİLABURU'YU ÇAY OLDU
Gilaburu bitkisinin kamuoyunda yeterince bilinmemesinden yakınan Furkan Doğan ürünler firması harekete geçti. Form tutmak isteyenlere tavsiye eden üretici şirket yetkilileri Gilaburu çayının doğal özelliğiyle herkesin damak tadına uygun olduğunu duyurdu. Önümüzdeki günlerde kadınların alışverişlerinde önemli yeri tutacak gilaburu bitkisi  www.indirimvadisi.com adresinde tüketiciler ile buluşuyor. Konu hakkında bilgi veren Furkan Doğan Ürünler firmasının sahibi İsmail Aras, Kayseri bölgesinde ağırlı yetişen gilaburunun birçok katkısının olduğunu ifade ediyor.

1 yorum:

  1. Böbrek taşlarını düşürmede gilaburu meyvesi kullanılabilir. Kayseri'nin Gürpınar köyündeki bahçemizde bu meyveden var. İsteyene gönderebiliriz. 0533 642 6761
    http://www.gilaburusepeti.com/gilaburu-siparisi

    YanıtlaSil