9 Mayıs 2014 Cuma

Türkiye, Rusya ve Balkan kadınları Ankara’dan seslendi

RUSYA TÜRKİYE VE BALKAN DEVLETLERİ kadın konferansının ikincisi Ankara’da gerçekleştirildi.
Rusya ve Balkan devletlerinden kadın temsilcilerin katıldığı konferansa, Türkiye’den çeşitli illerde bulunan Rus Kültür Dernekleri temsilcilerinin de katıldı.


“KADIN YURTTAŞLARIN  HUKUKİ DURUMU “ konulu konferansın açılış konuşmalarını Rus Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov .


Rus Kültür Derneği Ankara yönetim kurulu başkanı Larissa Lutkova Türkkan,
RUS TÜRK Dostluk grubu başkanı ve AKP milletvekili Salih Kapusuz yaptı.
Konferansın katılımcıları arasında Türk kadınları adına DEMOKRASİ VE KADIN PLATFORMU BAŞKANI Av.Ayşegül Dalkır Kahveci konuştu.


Kahveci: Türkiye’de  “Kadının statüsü” nü Demokrasi ve Kadın Platformu Başkanı Av. Ayşegül Dalkır Kahveci anlattı.  Kahveci Türkiye ve dünya ülkeleri ile karşılaştırmalı bir şekilde Türkiye deki kadının istihdam alanındaki yeri, siyasette temsil oranları ve kadına yönelik şiddet konusunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Kahvecinin konuşmasında dikkat çekici detay ise “ % 5 ‘lik kadın istihdamı o ülkede % 15’lik yoksulluğu önlüyor. Unutmayalım ki gelişmiş toplumlarda KADIN statü açısından geri kalmış ülkelerden çok önde. Balkanlar, Rusya ve Türkiye büyük bir coğrafya. Bu coğrafyada kadınların katkısı alınmadan huzur gelmesi, ekonomik refaha erişilmesi çok zor.” Dedi.

Larissa Lutkova -Türkkan “Konferansın amacı, Türkiye'de vatandaşlarımız ve diğer Balkan ülkeleri ve bunları çözme yöntemleri geliştirilmesi karşılaştığı temel sorunları tespit etmek olduğunu kaydetti . O anlattı nasıl işbirliği ve yurtdışında yaşayan Rus vatandaşlarının haklarının korunması alanında deneyim değişimi kurulması.” olarak özetledi.Av.Elfiya Özel; Rusya’dan gelerek Türk vatandaşı olan bir çok kadının karşılaştıkları sorunlar hakkında örnekler vererek açıklamalarda bulundu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder