28 Mayıs 2014 Çarşamba

Bilfen 25.yılında Emma Shapplin’i ağırladı


Bilfen Filarmoni çaldı, Emma Shapplin söyledi!
Çeyrek asrı geride bırakan Bilfen Eğitim Kurumları, geleneksel Yıl Sonu Konseri’nde, Fransızların soprano starı Emma Shapplin’i ağırladı. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Shapplin’e, 300 öğrenciden oluşan Bilfen Filarmoni Orkestrası ve Korosu eşlik etti. Öğrencilerin çalıp Emma Shapplin’in söylediği konserde, hep birlikte söylenen “Beyaz Giyme” şarkısı büyük alkış aldı.Her yıl geleneksel olarak yapılan‘Bilfen Yıl Sonu Konserleri’nde Sezen Aksu, Emel Sayın, Ajda Pekkan, Kenan Doğulu, Teoman gibi ünlü isimlerle sahne alan Bilfen Filarmoni Orkestrası, bu kez güçlü ses ve farklı yorumuyla ünlenen ünlü Fransız soprano şarkıcı Emma Shapplin ile sahnedeydi.


Emma Shapplin ile Bilfen Filarmoniden Türkü Şov…
Bilfenli ilköğretim öğrencilerinden oluşan dev orkestra, romantik soprano olarak tanınan Emma Shapplin ile Türkçe olarak “Beyaz Giyme”yi söyleyerek konserine başladı. Büyük alkış alan bu türkünün ardından Shapplin’in klasikleşen La Notte, Miserere Venere, Vedi Maria, Cuerpo Sin Alma, Spente le Stelle Fransızca eserlerini Bilfen Filarmoni orkestrası çalıp Emma Shapplin söyledi.

“Yeni albümü ilk kez Bilfenlilerle söylemek büyük mutluluk”
Sahnede bu kadar genç bir orkestrayla ilk kez sahne aldığını belirten ve bundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Emma Shapplin, “Sahnede çocuklardan çok büyük bir enerji aldım. Yeni müzik tarzımı yansıttığım albümümle sahne aldığım ilk Türkiye konserimde gençlerin enerjisini arkamda hissetmek benim için büyük mutluluk oldu” dedi. Bilfen Okullarının 25. Kuruluş yılında onlarla sahnede olmaktan da ayrıca gurur duyduğunu belirten Shapplin, “Genç arkadaşlarımın ve öğretmenlerinin 25. Yılını yürekten kutluyorum” diye konuştu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder