22 Mart 2014 Cumartesi

Denizden sofraya taşınan sıra dışı lezzetler


Akdeniz, Marmara ve Karadeniz’den sofralara yansıyan özel tatlar.Park Bosphorus Hotel’in restoranı Gümüşsuyu, 30 Nisan’a kadar, “Üç Bölge Deniz Ürünleri” adını taşıyan özel menüsüyle balık tutkunlarına ayrıcalıklı lezzetler sunuyor. Çizgili mercan balığından kalkana, barbun balığından karides buğulamaya, fener balığından eşkina balığına kadar birçok deniz ürününü tadabileceğiniz bu menü, üç bölgemizin deniz ürünü zenginliğini yansıtıyor.


Park Bosphorus Hotel’in, zengin menüsüyle dikkat çeken restoranı Gümüşsuyu, mevsime özel sunulan deniz ürünleri menüsüyle balık tutkunlarını ağırlıyor. “Üç Bölge Deniz Ürünleri” adını taşıyan menüde Karadeniz, Marmara ve Akdeniz’den özel lezzetler yer alıyor.


Bu ayrıcalıklı menü, tarama, levrek turşusu, iç midye pilaki, lakerda, kurutulmuş domates, fıstık, fesleğen ve keçi peynirle doldurulmuş kabak çiçeği, asma yaprağına sarılı ahtapot, madımak otu üzerinde marine hamsi, ısırgan otuyla doldurulmuş kalamar, domates ve salatalıkla başlıyor. Ardından enginara doldurulmuş, Akdeniz’den çizgili mercan balık, Marmara’dan fener balığı, Karadeniz’den eşkina balığı servis ediliyor. Trabzon hurması sorbeyle hoş bir ara verildikten sonra ana yemeğe geçiliyor. Karadeniz’den kalkan balık mısır unu lapası ile, Marmara’dan portakallı rezene sotesi üzerinde barbun balık ve Akdeniz’den sarımsak soslu karides buğulama balık tutkunlarını bekliyor. Bu leziz menü, tahinli kabak yatağı üzerinde sütlü incir uyuşturması, karamelli ceviz sos ve mini Laz böreği ile final yapıyor.Gümüşsuyu Restoran’ın 30 Nisan’a kadar sunulacak olan “Üç Bölge Deniz Ürünleri” menüsü 145 TL olarak fiyatlandırılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder