20 Mart 2014 Perşembe

50. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı İstanbul’da yapıldı

50 Yıllık Heyecan Devam Ediyor 
Startı 27 Nisan'da Alanya'da yapılacak 8 etaplık yarışta ülkemizi yine Torku Şekerspor temsil edecek.Bu yıl 50’ncisi organize edilecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen basın toplantısına Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Faruk Çizmecioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görüntülü mesajı sinevizyonda davetlilere izletildi. Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, 50. yılına gelen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bu yıl ilk kez Çankaya Köşkü'nün kapılarını bisikletçilere açacaklarını ve turun tanıtımının burada gerçekleştirileceğini duyurdu.


Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da kendisinin 1989 yılından itibaren bizzat Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun çeşitli alanlarında görev yaptığını anlatarak, "Son 10 yıldır da turu bugünkü seviyelere getirebilmenin heyecanıyla hareket ettik. Organizasyonun 50. yılında bu görevi yapıyor olmanın heyecanını taşıyorum. Alanya'da 27 Nisan Pazar günü başlayıp, 4 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek olan organizasyonun, 50 yıldır süregelen, her yıl çıtayı daha yukarıya koyan, ülkemizin tanıtımına ve sporun gelişimine büyük katkı sağlayan bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.Müftüoğlu, geçen yıllarda şampiyon sporcuları Ivaylo Gabrowski ve Mustafa Uyar'da doping şoku yaşayan Türk ekibi Torku Şekerspor'un ise benzer sıkıntılar yaşamamak için bu yıl çok daha dikkatli davrandığını sözlerine ekledi.
Spor Genel Müdür Yardımcısı Tamer Taşpınar ise her geçen yıl daha da başarılı hale gelen turun gelişimine katkı sağlayanlara teşekkür ederken, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan yarışın destekçisi olmanın kendilerine gurur verdiğini söyledi.


Bisikletin genç yıldızı, eski bisikletçilerle bir araya geldi
Basın toplantısında, Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli genç bisikletçilerden biri gösterilen Ahmet Örken, bisiklet sporunun duayen isimleriyle bir araya geldi. Özellikle 1960'lı yılların başarılı isimleri olarak kürsüye davet edilen Ertan Tezer, Hasan Kılıç, Çetin Yüce, Fevzi Sakarya ve Salih Tatlıcılar, Ahmet Örken ile medya mensuplarına poz verdiler, anılarını davetlilerle paylaştılar.


Bisiklette 2011 yılı Avrupa Gençler Şampiyonu olan, geçen yılki Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 2 etap birinciliği elde eden 21 yaşındaki Ahmet Örken, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na geçen sene ilk kez katılmıştım ve çok önemli tecrübeler edindim. Benim en büyük amacım kürsüye çıkabilmek. Çünkü bu turun kürsüsüne aşık oldum. Ülkemizde yapılan bir organizasyon olmasından dolayı da kürsüye çıkmayı çok istiyorum" ifadelerini kullandı. Bisikletin reklam yüzü seçilen ve bir reklam filmi çeviren Ahmet Örken’e bir soru soruldu. Reklam yıldızı mı bisiklet yıldızı mı olmak istersin ? Ahmet Örken hiç düşünmeden BİSİKLET yıldızı cevabını verdi.Kürsüde yer alan tüm duayen sporcuları veledrom tecrübelerinden bahsederken, Türkiye'de bisiklet için bir veledromun dahi bulunmamasına dikkat çekidi. Örken, böyle bir tesisin yapılması durumunda hem dünya şampiyonluğu hem de olimpiyat şampiyonluğu için söz verdiğini duyurdu.

- 8 günde bin 254 kilometre geçilecek
50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda katılımcı sporcular, 8 günde bin 254 kilometre yol kat edecek.Yarışlarda, ilk gün 141 kilometrelik Alanya etabı, ikinci gün 175 kilometrelik Alanya-Kemer etabı, üçüncü gün 185 kilometrelik Finike-Elmalı etabı, dördüncü gün 132 kilometrelik Fethiye-Marmaris etabı, beşinci gün 183 kilometrelik Marmaris-Bodrum (Turgutreis) etabı, altıncı gün 182 kilometrelik Bodrum-Selçuklu etabı ve yedinci gün 135 kilometrelik Kuşadası-İzmir etabı geçildikten sonra, 121 kilometrelik İstanbul etabıyla organizasyon sona erecek.

1. Etap Alanya-Alanya 144,7 km 27 Nisan
2. Etap Alanya-Kemer 174,2 km 28 Nisan
3. Etap Finike-Elmalı 184,7 km 29 Nisan
4. Etap Fethiye-Marmaris 124,3 km 30 Nisan
5. Etap Marmaris-Turgutreis 177,3 km 1 Mayıs
6. Etap Bodrum-Selçuk 183,1 km 2 Mayıs
7. Etap Kuşadası-İzmir 144,8 km 3 Mayıs
8. Etap İstanbul-İstanbul 121 km 4 Mayıs

21 takımda 168 sporcu yarışacak
50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda Türkiye'yi Torku Şekerspor temsil ederken, 21 farklı takımda 168 sporcu organizasyonda ter dökecek. Turda, profesyonel takım kategorisinde, Astana Pro Team (Kazakistan), Belkin Pro Cycling Team (Hollanda), Cannondale (İtalya), Lampre-Merida (İtalya), Lotto-Balisol (Belçika), OmegaPharma-Quick Step (Belçika), Orica-GreenEDGE (Avusturya), Team Katusha (Rusya), profesyonel kıta takımı kategorisinde Bardiani-CSF (İtalya), Caja Rural-Seguros RGA (İspanya), CCC Polsat-Polkowice (Polonya), Cofidis Solutions Credits (Fransa), Çolombia (Kolombiya), Drapac Professional Cycling (Austurya), MTN-Qhubeka (Güney Afrika), Team Novo Nordisk (ABD),Topsport Vlaanderen-Baloise (Belçika), UnitedHealthcare Pro Cycling Team (ABD), Wanty-Group Gobert (Belçika) ve YellowFlou-Neri Sottoli (İtalya) ile kıta takımı olarak ise Torku Şekerspor mücadele verecek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder