29 Mart 2014 Cumartesi

“15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali”


“Uluslararası Bodrum Dans Festivali” turizm cenneti Bodrum’da gerçekleşecek
Avrupa’nın önemli dans festivalleri arasında yer alan “Uluslararası Bodrum Dans Festivali”, Antik dünyanın yedi harikasından birinin inşa edildiği turizm cenneti Bodrum’da gerçekleşmektedir. Festival, bir çok farklı ülkeden dans gruplarını ve kültürleri bir araya getirerek, dünyanın en büyük kültürel gösterisini sunmayı hedeflemektedir.

Uluslararası Bodrum Dans Festivali günlerinde düzenlenen tüm etkinlikler için giriş ücretsizdir. Seyirci ulusal ve uluslararası misafirlerden oluşur ve 28 farklı ülkeden gelen 33 genç gönüllünün yardımlarıyla, gönüllülük esasına göre düzenlenen tarihteki ilk organizasyondur.20-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleşecek 15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, Avrupa ve Avrupaya komşu 28 farklı ülke tarafından hazırlanan ve organize edilen ilk festivaldir.


Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu - UNESCO, beş muhteşem gün boyunca bir çok dünya kültürünü bir araya topladığından dolayı, festivale 2012, 2013 ve 2014 yıllarında Unesco Logosu kullanım hakkı vermiş ve Bodrum Dans Festivalini Uluslararası Kültürel Etkinlikler listesine dahil etmiştir.


T.C Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen 15. Uluslararası Bodrum Dans Festivali, yabancı ülkelerin dans gösterileri, dans yarışmaları, fotoğraf yarışmaları, sokak gösterileri, festival yürüyüşü ve tematik dans partileri eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleşecek muhteşem performansları ile seyircileri büyüleyecek binlerce dansçı ve izledikleri gösterilerden büyük keyif alacak on binlerce seyirciyi Bodrum Kalesi ve Antik Tiyatro'da buluşturmayı hedefliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder